Skip to main content

Clinica Lorentina ,,Clinica Memoriei’’

Dacă aveți preocupări cu privire la tulburările de memorie sau credeți că aveți nevoie de o evaluare multidisciplinara, diagnosticam rapid tulburarile de memorie.   Avem echipe antrenate pentru evaluarea memoriei:

1.      – Psihiatrii – Evaluarea istoricului medical și a antecedentelor personale: Specialistul vă va întreba cu privire la istoricul medical, medicamentele pe care le luați și orice alt factor care ar putea influența funcția cognitiva.

2.       – Psihologi – Teste cognitive: Specialistul vă poate efectua diverse teste cognitive pentru a evalua funcția memoriei, atenției și a altor funcții cognitive. Aceste teste pot include Mini-Mental State Examination (MMSE) sau teste mai extinse, cum ar fi testul Montreal Cognitive Assessment (MoCA), ADAS cog si alte teste necesare.

3.      Laborator propriu cu pachete de analize specific bolilor neurocognitive

4.      Oferim bilete de trimitere pentru imagistica craniana

5.      Tratament monitorizat de medic specialist

6.      intocmireacte administrative necesare (referate pensii dizabilitati)

 ( unde este cazul)

Este important să căutați ajutor medical dacă observați schimbări semnificative în memoria sau în funcția cognitivă. Cu un diagnostic corect și o gestionare adecvată, multe tulburări de memorie pot fi tratate sau gestionate eficient.